Home Contact Sitemap

Hyde Park and Woodhouse Online

what's happening in our area



rss feed
  • Recent Comments

    • Derek Rimmer: A report in the YEP The artists impression in the report shows, that as suspected, it will be a double...
    • Ray W: First have increased 1 and 6 to every 7 minutes, 15 on Sundays. Other increases are planned. There is now a £1...
    • Ray W: 95 is being replaced by 1 and 6 each going to a 7 minute freqency, 15 on Sundays
    • Bill: Thanks Derek for this information.
    • Bill: Thanks for your comment Peter. The talk last week was given by Dave Haskins from Metro. In October last year,...
  • Categories



Welcome to Hyde Park and Woodhouse Online, a place where we the local residents can express our views about what's happening in our area.

Home » Application 16/01322/FU (amended)

Application 16/01322/FU (amended)

Burley Place Limited has amended planning application 16/01322/FU.The amended version of the planning application is almost identical to the unamended version, except that:

  1. It’s being proposed to remove a small corner section of the top floor of the building facing towards Park Lane and placing it on top of the opposite end of the building thus forming an additional storey. It appears that this has been done to give the impression that the building slopes down the hill. But this impression is only given from one viewing position. This impression is created from this viewing position alone because it has the electricity sub station in the foreground, which makes the electricity sub station appear bigger than it really is in relation to the proposed student block. This viewing position is shown in the three images below. These show the building proposed by the original planning application, the earlier version of the current planning application and finally, the amended version of the current planning application. The third and final of these images also includes a number of trees. As can be seen, these did not feature in the earlier two images and presumably have been included to give the impression that the proposed student block is smaller than it really is.
  2. It’s being proposed to close Rutland Mount to through traffic by using railings to block the entrance to it. It’s also proposed to remove Rutland Mount’s historic stone setts and replace them by concrete pavers. Trees would be planted even though it’s doubtful that any trees would flourish hemmed in on both sides by relatively tall buildings.

The three following images illustrate the building proposed by the original planning application, the first version of the current planning application, and finally, the amended version of the current planning application. They show how each proposed block would dominate neighbouring buildings and the surrounding area.

.

Step i 470

ooooooo

Step d 470

.

ooooooo

Amended 8

ooooooo

READ MORE

ooooooo


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Home